جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
تقسیم بندی تابلو برق از نظر شدت ولتاژ

تقسیم بندی تابلو برق از نظر شدت ولتاژ

به انواع محفظه های فلزی و غیر فلزی که برای محافظت از تجهیزات کنترل برق به کار برده می شوند، تابلو برق صنعتی می گویند. این تابلو برق ها از نظر سطح ولتاژ دارای تنوع زیادی در طراحی و ساخته می باشند که هر یک از آن ها به نوبه خود از اهمیت زیادی بهره مند می باشند. پس بهتر است که در این بخش با تقسیم بندی تابلو برق از نظر شدت ولتاژ آشنا شوید.

 

انواع تابلو برق از نظر ولتاژ کدام اند؟

از مهمترین معیارهایی که در طراحی و ساخت تابلو برق به کار برده شده است، سطح شدت ولتاژ آن ها می باشد. چرا که انواع تابلو برق باید با توجه به نوع ولتاژی که دارند تهیه و خریداری شوند. در اصل، انتخاب کردن آن ها برای هر پروژه به نوع ولتاژ آن ها وابسته خواهد بود. تقسیم بندی تابلو برق از نظر شدت ولتاژ به شرح موارد ذکر شده در زیر هستند:

 

تابلو برق با فشار ضعیف (LV)

از رایج ترین انواع تابلوهای برق، نوع فشار ضعیف (سطح ولتاژ پائین) می باشند. این دسته از تابلوها ، در انواع ساختمان های مسکونی، خانه های با فضای کم و انواع پروژه های صنعتی و تجاری به کار برده می شوند . به کمک این تجهیزات کیفیت برق مناطق حفظ شده و عمر آن ها افزایش پیدا می کند. همچنین در هزینه های شما به صورت جدی صرفه جویی می شود.

این نوع تابلو برق ها دارای سطح ولتاژ کمتر از 1000 ولت و آمپراژ آن تا سقف 7500 آمپر می باشند . این گونه از تابلوها برای محافظت از سیستم شبکه داخلی ، توزیع نیرو و اپراتورها در برابر انواع تنش های حرارتی و میکانیکی به کار برده می شوند. آن ها می توانند به توزیع برق سه فاز پرداخته و از این نظر در بهترین شکل ایفای نقش کنند.

تابلو برق با فشار متوسط (MV)

از انواع تابلوهای با ولتاژ نسبتا بالاتر می توان به تابلو برق با فشار متوسط اشاره کرد. این نوع تابلو از جریان ولتاژ 1000 تا 36 هزار ولت بهره مند هستند. از اجزای مهم آن می توان به باس بار، کلیدهای قدرت(دژنکتور وسکسیونرها)، رله های حفاظتی جریانی و ولتاژی، کلیدهای جدا کننده زمین (ارت سوئیچ)، ترانسفورماتورهای اندازه گیری جریان و ولتاژ و … اشاره کرد.

 

تابلو برق با فشار قوی (HV)

این دسته از تابلوها از محدوده 36 هزار ولت به بالا بهره مند هستند. آن ها به مراقبت و نگهداری بیشتری نیاز داشته و از این نظر باید در آن از تجهیزات دارای استانداردهای مهم و ضروری استفاده کنید. عملکرد تابلو برق فشار قوی برای انتقال نیرو بین شبکه های پست برق می باشند

مدار شکن گاز SF6 که از هگزا فلوراید گوگرد تشکیل شده است دارای خاصیت دی الکتریک می باشد و مانند یک عایق عمل می کند که این موضوع در طراحی و ساخت تابلو برق فشار قوی بسیار کمک کننده خواهد بود.عموما از این گاز برای خنک کردن و عایق کلید فشار قوی استفاده می شود. از دلایل دیگر محبوبیت کلید با عایق گاز SF6 در تابلو برق فشار قوی می توان به هزینه پایین، خاصیت عایقی، امکان طراحی تابلو با حجم کمتر و ایجاد فاصله تماس اشاره کرد. در واقع از همین خاصیت عایقی برای قطع کردن مدار تابلو فشار قوی استفاده می شود؛ این مدارشکن در دو نوع تک فشار و دو فشار ارائه شده که نوع دو فشار دارای کاربرد بیشتری در تابلو برق فشار قوی می باشد.

 

کلام آخر

با توجه به اهمیت تقسیم بندی انواع تابلو برق از نظر ولتاژ، بهتر است که خرید آن ها را با توجه به نوع پروژه خود  تجربه کنید. کارشناسان نیز در این زمینه به شما عزیزان کمک زیادی می کنند.

 

مقالات مرتبط: 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *